top of page

Ramazan Bayramı Vaazı - Vehbi AKŞİT

Güncelleme tarihi: 7 Şub 2022


Ramazan Bayramı Vaazı I Vehbi AKŞİT Çekmeköy Müftüsü I Çekmeköy Hacı Yusuf Cebir Camii I 13 Mayıs 2021 Perşembe


Ramazan Bayramı Duası

Ya ilahel alemin! Evveli rahmet, ortası mağfiret sonu da cehennem azabından kurtuluş olan Mübarek Ramazan-ı Şerifi tamamladığımız şu bayram sabahında, sana el açan bu mü’min kulların sana iltica ediyor, yalnızca Senden yardım diliyor, dualarımızı kabul eyle.

Mukabelesiyle, sahuruyla, iftarıyla, fitresiyle zekatıyla, orucuyla teravihi ile, Ramazan ayında yapmış olduğumuz bütün ibadetleri kabul eyle.




Tutmuş olduğumuz oruçları, kılmış olduğumuz namazları, teravihleri, yapmış olduğumuz hayır ve iyilikleri sen dergahı izzetinde makbul eyle.

Ya ilahel alemin! Senin sevgili peygamberin, Oruç tutanlar için bir cennetten bahsetti bizlere, O öyle bir cennet ki, sadece oraya oruçlular girecek. Bizler de oruç tuttuk. Bu bayram sabahı bayram namazını kılarak, bayram yapmaya hak kazandık. Bizleri vad ettiğin Reyyan ismindeki cennetine girenlerden eyle.

Rabbimiz! Sen sevgili Peygamberin Hazreti Muhammed Mustafa sav’e, Ademoğlunun yaptığı her amelin karşılığı vardır. Ancak oruç müstesna, onun karşılığını ancak ben veririm diyorsun. Bizler de oruç tuttuk ya rabbi, bu orucun sevabı olarak bizleri Cennetine kavuştur. Sevgili Peygamberimize bizleri komşu eyle ya rabbi.

Ya rabbi, kim inanarak ve sevabını Allah’tan umarak Ramazan orucunu tutarsa, kim teravih namazını kılarsa, kim kadir gecesini ibadetle ihya ederse geçmiş günahları affedilir diyor Peygamberimiz, Bizler de inanarak ve sevabını Allah’tan umarak Ramazan orucumuzu tuttuk, teravih namazımızı kıldık, Kadir gecesini ihya etmeye çalıştık. Bizlerin de geçmiş günahlarını affeyle ya rabbi

Allahım! Lutfettiğin bayramda ve sonrasında Bizi her türlü bela, musibet bütün tehlikelerden koru..

Hasta kullarına şifalar, borçlu kullarına borçlarını ödeme kolaylığı nasib eyle

Allah’ım! Mescid-i Aksa’yı ve İslam beldelerini işgale yeltenenlere fırsat verme!

Ateşin içindeki İbrahim’i, Nemrut’a galip kılan Rabbim, Filistin’i İsrail’e galip eyle!

Ya Rabbi! Ayasofya’yı bize ikram ettiğin gibi, Mescid-i Aksa’mızı da bize ikram eyle!

Ahirete inanıyoruz deyip, hesap günü yokmuş gibi yaşamaktan bizleri muhafaza eyle Ya Rabbi!


Allah’ım! Günahlarımızı bağişla, rızkımızı genişlet ve bize verdiğin rızıkları bereketli eyle!

Allah’ım güç ve kuvvet ancak Senin yardımınladır. Bugünümüzü dünümüzden daha güzel, hayırlı ve madd manevi kazançlara vesile eyle.

Ya Rabbi! Nuh tufanında suya dur dediğin gibi, Kızıldenizi Hazreti Musa’ya açtığın gibi, Hazreti İbrahim’i ateşten kartardığın gibi, Hazreti İsmail’i bıçaktan kurtardığın gibi, Hazreti Yusuf’u kuyudan kurtardığın gibi, bizi de şu virüs illetinden kurtar ALLAH’ım.

Allah’ım Senin kapından başka kapı aratma bizlere...


Gökten rahmetini, yerden bereketini, gönlünüzden merhametini eksik erme Allah’ım!

Hazreti Cebrail’in; “Ramazan’a erişipte kendisini affettiremeyenin burnu yere sürtülsün, ona yazıklar olsun” diye dua ettiği, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (sav)’in “amin” diye cevapladığı dua’ya karşılık bizi bu mübarek Ramazan’da affettiğin kullarından eyle Ya Rabbi!

Allah’ım! Ezan ile uyanan, Abdest ile kendine gelen, Secde ile Sana yönelen, Namaz ile kurtuluşa eren, dua ile huzuruna gelem, İmanı ile CennetimHak eden Kullarından eyle bizleri!

Allah’ım! Bağışlanmadık günahımızı, giderilmedik üzüntümüzü, aşılmadık sıkıntımızı, ödenmesik borcumuzu, şifaya kavuşmamış hastamızı, rahmetine ulaşamamış geçmişimi, hidayete erdirilmemiş yolunu şaşırmışımızı, derdine çare bulunamamış dertlimizi bırakma Allah’ım.

Sana açılan elleri, Sana yönelen gönülleri, Sana bükülen boyunları, Sana yalvaran dilleri, boş çevirme Allah’ım.

Rabbimiz bize dünyada ve ahirette iyilik ve güzellikler ihsan eyle. Bizleri ateş azabından muhafaza eyle.

Bizi, annemizi, babamızı ve bütün mü’minleri hesap gününde bağışla. Şüphesiz sen işiten ve dualarımızı kabul edensin.

Sevgili peygamberimiz senden neyi istemişse biz de onları istiyoruz, hangi şeylerden sığınmışsa biz onlardan sana sığınıyoruz.

Yapmış olduğumuz duaları kabetullahta, arafatta, müzdelifede, ravzai mutahharada yapılan ve kabul olan dualara ilhak eyle.. Amin! bi hürmeti taha ve yasin ve selamün alel mürselin. Vel hamdü lillahi rabbil alemin.



 

RAMAZAN BAYRAMI TEBRİĞİ

Ramazan; eğer kalp kırmamak, gönül almak, bir gönüle girmek, incinse de incitmemek ise; GÖNÜL ORUCUNUZ MÜBAREK OLSUN.

Dilini temiz tutmak, kem söz söylememek, rızkına şükretmek, derdini yalnız Allah’a sunmak, doğruyu tavsiye etmek ise; DİL ORUCUNUZ MÜBAREK OLSUN

Gözünü haramdan sakınmak, güzel bakmak, güzeli görmek, gördüğüne hüsn-ü zan ile hükmetmek ise; GÖZ ORUCUNUZ MÜBAREK OLSUN

Kulağını gıybete kapatmak, Kura’n sesine/öğüdüne açmak, doğru tavsiye dinlemek, hak kelamı duymaksa; KULAK ORUCUNUZ MÜBAREK OLSUN.

Fakir fukaraya,aç açıkta olana vermek, onları görüp gözetmek ise; EL ORUCUNUZ MÜBAREK OLSUN.

Güzel düşünmek, bedeni hak yolunda yormak, kötü işlerden kaçmak, kul hakkına dikkat etmek, haram lokma yememek ise; BEDENİNİZİN, AKLINIZIN VE RUHUNUZUN ORUCU MÜBAREK OLSUN…

Rabbim hakkıyla eda etmeyi nasip etsin.. Bütün bu GÖNÜL, DİL, KULAK, EL, GÖZ, BEDEN, AKIL ve RUH orucunuzu tutmuş iseniz Ramazan Bayramınız Mübarek olsun..

Vehbi AKŞİT www.vehbiaksit.com.tr Selam ve hürmetlerimle…

184 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page